1. Contact
  2. nl@tuffbau.com

Werken bij koud weer

Als de temperaturen beginnen te dalen is het de moeite waard om na te denken over hoe u uw bestratingsplan op het goede spoor kunt houden.

Het assortiment natuurlijke hoogwaardige mortels van tuffbau bevatten geen polymeren of harsen waardoor ze allemaal geschikt zijn voor werkzaamheden in de wintermaanden.

tuffbed 2-pack en tuffgrit, tuffbed, tuffbond, tufftop en tuffset G, ze kunnen allemaal met succes worden gebruikt bij koud weer als de volgende richtlijnen worden gevolgd:

Temperatuur

Plaats geen beddingmortel of voegmortel als de temperatuur onder de 3°C is.

Bevroren materialen

Alle materialen moeten vóór gebruik worden beschermd tegen temperaturen onder 2°C gedurende ten minste 24 uur en in een verwarmde opslag voor verpakt materiaal en ander bestratingsmateriaal, ook de stenen wordt aanbevolen. Als er een verwarmde tent beschikbaar is, dek dan het werkgebied af om de omgevingstemperatuur te verhogen. Alle materialen moeten lang genoeg in de verwarmde ruimte worden bewaard om een temperatuur van 2°C of meer te bereiken en te behouden.

Bevroren wegdek

Niet beginnen met de bestrating of het voegen van de bestrating dat gedurende minimaal 24 uur niet is beschermd tegen temperaturen onder 2°C.

Beschermen tegen vorst

Als tuffset G wordt gebruikt, zorg dan voor minimaal drie uur tussen het gebruik van de mortel en het begin van de vorst.

Koud water

Het water waarmee de mortel wordt gemengd, moet een temperatuur hebben van minimaal 2°C.

Weervoorspelling

Gebruik weersvoorspellingen, lokale kennis en gezond verstand om een moeilijke start te voorkomen.

Download documenten