1. Contact
 2. nl@tuffbau.com

Low Carbon / vermindering CO2 Footprint

Hoe denken wij over duurzaamheid?
CO2-uitstoot verminderen is een prioriteit van tuffbau. Dit doen we onder andere door minder cement in onze producten te gebruiken. Dit levert 30 tot 50% minder CO2-uitstoot op in vergelijking met meer conventionele producten. Daarnaast hebben we een strategie ontwikkeld, bestaande uit vier zeer effectieve manieren om de CO2-uitstoot drastisch te beperken en tegelijkertijd het afval te verminderen.

 1. Productontwerp en -ontwikkeling
  Bij het ontwerpen van de tuffbed 2-pack koolstofarme beddingmortel heeft tuffbau een aantal resultaten bereikt om de CO2-uitstoot te verminderen:
 1. ‘Just in Time’-logistiek
  tuffbau maakt gebruik van ‘Just-in-Time’ logistiek. Dit houdt in dat de producten direct vanuit de productielocatie precies op de gewenste tijd op de juiste plaats worden geleverd. Deze vraaggestuurde strategie levert op de volgende manieren een vermindering van de CO2 -uitstoot op:
 1. Innovatie op het gebied van constructietechnieken en werkmethoden
  Het onderzoek- en ontwikkelingsprogramma van tuffbau heeft tot innovatie geleid op het gebied van constructietechnieken en werkmethoden op locatie.
 1. Constructietechnieken
  Door de hoogwaardige constructieve eigenschappen van de bestratingsmortels van tuffbau is het mogelijk om bij sommige bestratingsontwerpen een geringere fundering te gebruiken.


  Desondanks vindt tuffbau het belangrijk dat de voorschrijver zich ervan bewust is dat de kern van onze producten onze ‘structure-first’-technologie is. Deze technologie zorgt ervoor dat 30 tot 50% minder bindmiddel wordt gebruikt met behoud van uitstekende constructieve prestaties. Dit zorgt ervoor dat onze producten een verantwoorde balans hebben tussen productprestaties en milieu-impact.
 1. Werkmethoden op locatie
  Het onderzoek van tuffbau toont ook aan dat op locatie verdere CO2- en energiereducties haalbaar zijn, onder andere door:
 1. Voorkomen is beter dan genezen
  Een goed ontwerp en de juiste specificatie van de gebruikte materialen zijn essentieel voor een aantrekkelijke, kwalitatief goede en duurzame bestrating. Daartoe stelt tuffbau een team van deskundigen beschikbaar voor de technische ondersteuning en expertise van alle professionals die zich bezighouden met het ontwerp en de aanleg van modulaire bestratingen. Slecht ontworpen en aangelegde bestratingen moeten namelijk gerepareerd en in het ergste geval geheel vervangen worden. Dit leidt tot een enorme toename van de CO2 -uitstoot.