1. Contact
 2. +31 (0) 73 80 80 888
 3. nl@tuffbau.com

Exhibition Road

Exhibition Road

Het £ 32 miljoen kostende project met natuursteen bestrating werd op tijd voltooid voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen en markeerde de eerste grote renovatie van Exhibition Road sinds het werd aangelegd voor de Grote Tentoonstelling van 1851.

Het is nu een nagenoeg vlakke, voetgangervriendelijk ingedeelde straat, met zeer lage obstakels zoals trottoirbanden over een lengte van zo’n 800 meter van Hyde Park tot South Kensington Underground, de bestrating wordt continue belast door zwaar verkeer zoals touringcars, vrachtwagens, auto’s en taxi’s in twee richtingen, evenals 11 miljoen voetgangers per jaar.

De bestrating ligt in een gebonden constructie, en is ontworpen om dynamische krachten op te vangen zonder het gebruik van banden. De uiteindelijke bestrating lijkt doorlopend en perfect symmetrisch. De combinatie van een fundering van 300 mm Tuffbed 2-pack beddingmortel en een hechtbrug van Tuffbond-hechtmortel en de granieten bestrating maakt het mogelijk een levensduur van 40 jaar te bereiken.

Het project, geïnitieerd door de Royal Borough of Kensington en Chelsea, is ontworpen door architecten Dixon Jones (ontwerpers van het Royal Opera House), met de opdracht om het ontwerp van de straat te moderniseren om het culturele en architecturale belang te weerspiegelen van de beroemde musea en de statige gevels van de Londense binnenstad.

Het totale project, dat bestaat uit bijna 17.000 m² bestrating waarvan ruim 10.000 m² graniet in een contrasterende kleurstelling, nam bijna twee jaar in beslag. Het was op tijd klaar om de bezoekers van de Olympische Spelen van 2012 in hartje Londen te ontvangen.

Gebruikte producten

 • tufftop - Voegmortel

  tufftop is een hoogwaardige, niet doorlatende, zelfverdichtende, vloeibare voegmortel, die geschikt is om bestrating te voegen van ...

 • tuffbond - Hechtbrug

  tuffbond is speciaal ontworpen om de hechttreksterkte van diverse soorten bestratingselementen te verhogen, met name van natuursteen en ...

 • tuffbed 2-pack - Beddingmortel

  tuffbed 2-Pack is een hoogwaardige beddingmortel, die geheel waterdoorlatend en vorstbestendig is. Dit twee-componenten-product hoeft ...