1. Contact
  2. +31 (0) 73 80 80 888
  3. nl@tuffbau.com

Clonakilty

  • Locatie: West Cork
  • Elementen: Betontegels

Clonakilty

Astna Square is een uniek project in tuffbau’s partnership met Acheson en Glover in Ierland.

Door een gezamenlijke, ontwikkelde oplossing is dit het eerste project waarbij betonnen bestrating in plaats van natuursteen is gebruikt.

Bij het maken van een ontwerp voor de renovatie van Astna Square hebben architecten een elegante stadsingang tot Clonakilty gecreëerd voor bezoekers die vanaf de Cork Road binnenkomen.

Hoewel het Astna-plein voornamelijk wordt gebruikt door voetgangers in het parkgebied dat slechts af en toe toegankelijk is voor voertuigen, moest een deel van het project van de hoofdstraat sterk en duurzaam genoeg zijn om alle soorten voertuigen aan te kunnen, van personenauto's tot zware vrachtwagens. Het is hier dat architecten vertrouwden op een bestrating gebouwd op een 'gebonden' systeem en gezet met tuffbau-producten. Dit project was belangrijk omdat het de eerste keer is dat een gemeente betonnen klinkers heeft gebruikt in een 'gebonden' systeem.

De Kilty Stone, waar de naam van de stad vandaan komt - Cloich na Coillte - is op een prachtig stenen voetstuk geplaatst om er een duidelijk herkenbaar punt van te maken. Een herdenkingsstandbeeld van Tadhg O'Donovan Astna staat nu op een nieuwe stenen basis met comfortabele openbare zitplaatsen. Zitplaatsen in dezelfde stijl zijn ook gebouwd rond de stam van een grote kastanjeboom.De donkere Ierse  bestrating is van Acheson en Glover; gebruikt werd Natural Aggregate Textured Rimini en Florento.

Gebruikte producten

  • tufftop - Voegmortel

    tufftop is een hoogwaardige, niet doorlatende, zelfverdichtende, vloeibare voegmortel, die geschikt is om bestrating te voegen van ...

  • tuffbond - Hechtbrug

    tuffbond is speciaal ontworpen om de hechttreksterkte van diverse soorten bestratingselementen te verhogen, met name van natuursteen en ...